Annons

Vill upptäcka folksjukdom hos tandläkaren – tar in miljoner från Biogaia

Boneprox tekniska chef Shreya Desai, vd Peder Remman; finanschef Anton Kärrbrink och strategichef Theodor Remman.
Boneprox tekniska chef Shreya Desai, vd Peder Remman; finanschef Anton Kärrbrink och strategichef Theodor Remman.
Svenska Boneprox använder artificiell intelligens för att diagnosticera stora folksjukdomar som benskörhet. Nu tar vårdteknikbolaget in ytterligare 11 miljoner kronor i kapital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tandläkaren Kjell Kärrbrink upptäckte en metod för att se om en person låg i riskzonen för benskörhet, genom att analysera röntgenbilder av käkbenet. 

Benskörhet är en stor folksjukdom och leder årligen till cirka 70 000 frakturer i Sverige, något som förväntas öka i takt med att befolkningen åldras.

Kjell Kärrbrinks patent togs vidare av hans barnbarn Anton Kärrbrink, tillsammans med bröderna Peder och Theodor Remman. 

Boneprox har i dag ett hundratal tandläkarkliniker på kundlistan i Sverige, Japan och Kanada, som sedan remitterar vidare patienterna till sjukvården vid behov.

Riskkapitalbolaget Backing Minds har tidigare investerat 10 miljoner kronor i bolaget. De får nu sällskap av bioteknikbolaget Biogaia som blir ny delägare, i en nyemission på totalt 11 Mkr.

”Boneprox är ett innovativt företag som har en mycket intressant produkt för att upptäcka benskörhet. Vi ser stora möjligheter att lansera denna globalt i kombination med vår produkt för patienter med låg bentäthet. Framöver finns stor potential att tillsammans utveckla fler produkter och tjänster för en internationell marknad”, säger Sebastian Schröder, affärsutvecklingschef på Biogaia, i ett uttalande.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer