Annons

Vin-appar hotar svenska alkoholmonopolet

Dagens avsnitt av Digitalpodden leds av Johannes Karlsson och Henrik Ek.
Dagens avsnitt av Digitalpodden leds av Johannes Karlsson och Henrik Ek.
Amazon har för första gången sedan nyheten om en Sverigelansering låtit sig intervjuas – nu vet vi i alla fall lite mer om vad e-handelsjätten har i kikaren. Och så gå vi igenom Systembolagets konflikt med Winefinder som går upp i rätten den här veckan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Säljer Winefinder vin till svenska kunder i likhet med en e-handel – eller är de en oberoende mellanhand som möjliggör import för privatpersoner?

Den tolkningen ska nu göras av patent- och marknadsdomstolen. Vi går igenom förutsättningarna i vad som framstår som kollision mellan två rättsprinciper; ensamrätten på alkoholförsäljning och EU:s frihandel.

Förutom detaljer om Amazons Sverigelansering avhandlar vi också två nyheter inom fintechsfären. Klarna verkar gå mot en ny rekordnotering medan Lendify tvingas skjuta på en kapitalrunda efter ett bakslag hos Finansinspektionen.

Lyssna på dagens avsnitt av Digitalpodden här: 

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer