Annons

Visiba Care hjälper landstingen bli digitala – nu vinner man ännu en upphandling

Johan Gustafsson är vd och medgrundare av vårdbolaget Visiba Care som grundades 2014.
Johan Gustafsson är vd och medgrundare av vårdbolaget Visiba Care som grundades 2014.
Startupbolaget Visiba Care hjälper landstingen stå emot privata vårdgivare som Kry och Min Doktor. Nu ska bolaget leverera sin videotjänst för samtliga vårdgivare i Västra Götalandsregionen. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det digitala vårdbolaget Visiba Care (NTL), med bas i Göteborg, har utvecklat en digital plattform för vård. Mjukvaran säljs till privata och offentliga vårdbolag som vill öppna egna digitala mottagningar i konkurrens med aktörer som Kry (NTL) och Min Doktor (NTL). 

Bolaget har nu vunnit en upphandling hos Västra Götalandsregionen för att leverera landstingets videotjänst för digitala vårdmöten. 

”Det har verkligen börjat röra på sig bland landstingen. En stor majoritet av de svenska landstingen är på något sätt i en process att införa digitala vårdmöten som en del av den ordinarie verksamheten. Vi jobbar redan med tio landsting i dag, även om alla inte har kommit lika långt som Västra Götalandsregionen”, säger Visiba Cares grundare och vd Johan Gustafsson. 

Läs även: Guldregn över Kry-utmanaren Visiba – öppnar två kontor i utlandet 

Västra Götaland var ett av de första landstingen som började arbeta med digitala vårdmöten, och samarbetet med Visiba Care startade redan 2016. Med den nya upphandlingen kommer landstinget nu ge samtliga vårdgivare inom regionen möjlighet att möta sina patienter via video med Visibas tjänst.

Visiba Care som grundades 2014 hade under det senaste räkenskapsåret, som slutade i augusti 2017, en omsättning på 3,2 miljoner kronor. Förlusten landade samtidigt på 4,7 Mkr. Bolaget, som förlänger årets räkenskapsår till årsskiftet 2018, förväntar sig en rejäl tillväxt.

”Vi räknar med att 2018 kommer att innebära en tredubbling av omsättningen i jämförelse med föregående räkenskapsår”, säger Johan Gustafsson. 

Bolaget tog i februari in 32 miljoner kronor i riskkapital av bland andra investmentbolaget Blue. Bland de övriga investerarna finns affärsänglarna Mattias Weinhandl och Lars Svensson samt Simon Josefsson och Björn Mattsson.

Läs även: Göran Hägglund hyllar Doktor.se:s kupp med gratisvård: ”Otroligt bra” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer