Annons

Vita huset: ”Trump ska skriva på presidentorder mot sociala medier”

President Donald Trump och Twitters logga.
President Donald Trump och Twitters logga. Foto: Evan Vucci
I veckan markerade Twitter första gången två inlägg från Donald Trump med varningstecken för falskt innehåll. Presidenten svarade med hot om att stänga ner sociala medier och verkar nu skissa på en presidentorder.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Följetongen mellan Donald Trump och Twitter fortsätter. På tisdagen satte Twitter varningstecken för falsk information på två av presidentens inlägg om att poströstning skulle leda till valfusk. Trump svarade med att skriva att Twitter kväver yttrandefriheten. 

Under onsdagen gick han sedan ut sa att sociala medieplattformar tystar republikanska röster och hotade med att stänga ner dem.

På onsdagskvällen meddelade Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany till journalister att presidenten under torsdagen kommer att skriva på en så kallad presidentorder riktad mot sociala medier. Om det faktiskt är så att Trump har makten att stänga ner bolagen är dock oklart, skriver CNBC.

Källor som har sett utkastet till presidentordern säger till Wall Street Journal att den skulle den göra det enklare för federala tillsynsmyndigheter att hålla företag som Twitter och Facebook ansvariga för att hindra användare från att skriva vissa inlägg. Det kan till exempel handla om att ta bort inlägg eller stänga av konton.  

Donald Trumps påtryckningar mot sociala mediebolag har pågått i flera år, men en presidentorder skulle i så fall vara det mest aggressiva draget hittills. Den skulle också kunna bestridas i rätten, skriver Wall Street Journal.

Läs också: Twitter sätter varning på Trumps inlägg – presidenten rasar

Läs mer: Trump hotar att stänga ned Twitter 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer