Annons

Vittnesmålet mot Tesla: Anställd fick inte bilda fackförbund

Teslas vd Elon Musk framför presentationen av Model 3.
Teslas vd Elon Musk framför presentationen av Model 3. Foto: Justin Prichard
Tesla beskylls för att ha tvingat bort en arbetare från sin fabrik efter att arbetaren delat ut flygblad med information om facklig aktivitet. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det handlar om fabriksarbetaren Michael Sanchez, som i ett vittnesförhör inför myndigheten för arbetsrätt, National Labor Relations Board, NLRB, berättade att han tvingats bort från arbetsplatsen av vakter när han försökte dela ut informationsblad om facklig verksamhet, rapporterar Reuters.

Myndigheten utreder nu Tesla för att se om företaget bröt mot federala lagar som tillåter anställda att bilda fackförbund. 

Elbilsföretaget nekar till anklagelserna och har sagt att de är en del i en smutskastningskampanj mot vd Elon Musk. Den excentriske vd:n har tidigare twittrat friskt om att man inte förbjudit fackförbund. 

Om myndigheten kommer fram till att Tesla begått fel i fallet med Michael Sanchez kan man tvingas annonsera ut till anställda att man brustit i arbetsmetoderna. Men beslutet kommer ta tid, i september ska ytterligare förhör hållas. 

Fallet kommer mitt under Teslas försök att öka produktionen av "folkbilen" Model 3, en viktig modell för företagets lönsamhet och framtid.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies