Annons

Voi expanderar – rullar ut i Finland

Vois orangea elscootrar och Finlands flagga.
Vois orangea elscootrar och Finlands flagga. Foto: Di och TT.
Voi Technology fortsätter att omsätta sitt nyliga kapitaltillskott på 278 miljoner kronor. Nu rullar bolaget ut sina elscootrar i Helsingfors.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska elscooterbolaget Voi Technology tar sin delningstjänst till en ny europeisk storstad. Denna gång lanserar bolaget i Helsingfors. Från och med måndagen kommer deras orangea sparkcyklar finnas tillgängliga på gatorna i Finlands huvudstad.

Nyligen tog Voi in ytterligare 278 miljoner kronor i nytt kapital för att snabba på sin expansion. I och med lanseringen i Helsingfors finns Voi i 15 städer runtom i Europa.

Konkurrensen är dock hård. Penningstarka aktörer som amerikanska Lime, Bird och tyska Tier krigar med Voi om viktiga andelarna på den snabbväxande marknaden.

Expansionen till Helsingfors kan komma att ge upphov till viss förvirring på andra sidan Östersjön. Ordet ”voi” betyder nämligen ”smör” på finska, medan frasen ”voi, voi” ungefär kan översättas till ”oj”, ”aj” eller ”du milde”. 

Voi kommer dock att behålla sitt nuvarande namn på den finska marknaden, försäkrar bolagets marknadschef Caroline Hjelm.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer