Annons

Voi expanderar till fler städer

Foto: Banfa Jawla
Med hjälp av den nyliga kapitalinjektionen på 450 miljoner kronor fortsätter svenska Voi sin internationella expansion.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska techbolaget Voi tar sin delningstjänst för elscootrar till än fler städer. Näst på tur står universitetsstaden Lund tillsammans med Lyon i Frankrike.

Voi ska rulla ut 200 elektriska sparkcyklar i Lyon från och med februari, medan antalet till en början kommer vara färre i Lund. Däremot väntas bolaget öka sin flotta i den skånska staden i takt med att vädret blir varmare.

”Vi är väldigt glada över att till slut ta våra scootrar till Lund eftersom studenter är ett viktigt kundsegment för oss”, säger Norden-chefen Eric André.

Förra veckan meddelade den amerikanska konkurrenten Lime att de också kommer att expandera sin svenska verksamhet till Lund, utöver Stockholm och Malmö.

Läs mer: Cristina Stenbeck går in i elscooterbolaget – Voi tar in 452 miljoner 

Nu har Voi totalt lanserat sin tjänst i 9 olika europeiska städer. I spanska Madrid kastades man i december däremot ut av stadens beslutsfattare, efter att ha varit verksamma i ett par månader.

Kommunala företrädare i Köpenhamn ställde samtidigt hårda krav på Voi för att acceptera de orangea åkdonen på sina gator, men gav sitt godkännande till bolaget tidigare i januari.

Läs mer: Voi lanserar i Köpenhamn – det här är stadens hårda krav på scooterbolaget 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies