Annons

Voi får se upp – nu kommer amerikanska jätten till Stockholm

Ryktena stämmer. Amerikanska elscooterbolaget Lime är nu i Sverige.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Elscootrarna har tagit Stockholm och Europa med storm. Inte minst genom svenska bolaget Voi Technology, som nyligen fick in nästan en halv miljard kronor i investeringar från bland andra Cristina Stenbeck.

Nu får Voi konkurrens i Sverige. Under lördagen kommer amerikanska Lime, som bland annat backas av Niklas Zennströms investmentbolag Atomico, lansera sina scootrar på Stockholms gator.

Enligt ett pressmeddelande ska 200 scootrar finnas på gatorna från och med i morgon. 

Det har sedan en tid tillbaka spekulerats kring om Lime, som finns i USA och flera Europeiska städer, är på väg till Sverige. Spekulationerna bygger på en Facebookannons där företaget söker personer som, mot betalning, samlar in och laddar upp företagets elscootrar. Nu bekräftas alltså ryktena.

”Jag är väldigt glad och stolt över att få vara med och öppna upp Lime Stockholm och lansera varumärket på den svenska marknaden. Lime är ett innovativt och trendigt livsstilsvarumärke som jag tror kommer välkomnas väl av Stockholmarna och stadens besökare”, kommenterar Mike Parishaian, verksamhetschef för Lime i Stockholm.

Läs mer: Cristina Stenbeck går in i elscooterbolaget – Voi tar in 452 miljoner 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer