Annons

Motgång för Voi i ny rättsinstans – jätteavtalet med Stockholms stad kan gå förlorat

Vois protortyp av elcykel som är tänkt att användas för kommunal uthyrning i Stockholm.
Vois protortyp av elcykel som är tänkt att användas för kommunal uthyrning i Stockholm. Foto: Press och TT.
Stockholms stad behöver inte göra om sin upphandling av elcyklar. Det beslutar nu Kammarrätten, som i sin dom upphäver ett tidigare beslut från Förvaltningsrätten. Det rapporterar nyhetsbyrån Siren.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spanska Marfina vann ett kontrakt värt 400 miljoner gällande elcyklar i Stockholm efter att Voi hade diskats från upphandlingen.

Men även Marfina såg ut att gå miste om kontraktet efter att Voi gått till motattack och Förvaltningsrätten gått på svenskarnas linje; Huvudanledningen var att giltighetstiden i Marfinas ansökan löpt ut.

Det såg ut som att hela upphandlingen skulle göras om – fram till att Kammarrätten nu klivit in och ändrat Förvaltningsrättens beslut.

Enligt nyhetsbyrån Siren ska Kammarrätten, till skillnad från lägre instans, inte anse att stadens beslut innebar ett ”upphandlingsrättsligt fel”, vilket Voi anfört. 

Är allting över? Nej. Målet skickas nu åter till Förvaltningsrätten för förnyad prövning.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer