Annons

Voi i ny budsatsning med Gigstr: ”Nöden är kreativitetens moder”

Voi startar budverksamheten ”Voi it”.
Voi startar budverksamheten ”Voi it”.
Krisande Voi har hittat ett nytt användningsområde för sina parkerade elsparkcyklar. Den nya budtjänsten kallas ”Voi it” och är ett samarbete med bemanningstjänsten Gigstr. Det rapporterar ehandel.se.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Voi är i djup kris i coronapandemins spår. Bolaget har stängt ned verksamheten i de flesta av sina 40 städer och sagt upp hundra personer.

”2020 kommer inte att bli ett helt förstört, men ett sönderslaget, år för oss och många andra. Det positiva är att vi som bolag måste bli smartare, snålare och mer effektiva”, sa Voi:s vd Fredrik Hjelm till Di Digital förra veckan.

Om den nya budsatsningen är smart och mer effektiv återstår att se, men den beskrivs av bolaget som ett sätt att nyttja elsparkcyklarna som ändå bara står.

”Vi tror på att en hjälpsam approach just nu. Samarbetet innebär att Gigstr står för arbetskraften och Voi står för ett säkert transportmedel för deras medarbetare. På så sätt kan vi tillsammans hjälpa fler butiker, matbutiker och budfirmor att möta den ökade efterfrågan på hemleveranser”, säger Kristina Hunter Nilsson, kommunikationschef på Voi till ehandel.se.

Läs mer: Vois grundare talar ut om krisen: ”Ett helvete”

Rasmus Solholm är vd och grundare på Gigstr:

”Nöden är kreativitetens moder. Det som är så smart med detta är, bland annat, att handlaren får en extra resurs på plats och snabbt och utan utveckling kan komma igång med leveranser i närområdet. För varje resurs som bokas donerar vi dessutom en matlåda från en lokal restaurang till sjukvården. På så sätt skapar vi ett kretslopp av jobb”, säger han.

Läs mer: Började hjälpa nyanlända till arbete – nu tar han sig an sparkade från Voi

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer