Annons

Voi överklagar – vill behålla jättekontraktet med Stockholms stad

Fredrik Hjelm vd och medgrundare på Voi.
Fredrik Hjelm vd och medgrundare på Voi. Foto: Evelina Carborn
Voi kämpar med näbbar och klor för att få behålla sitt elcykelavtal med Stockholms stad värt 400 miljoner kronor. Efter att nyligen ha blivit diskade från upphandlingen väljer bolaget att överklaga beslutet i rätten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska elscooterbolaget Voi blev i oktober av med sitt jättekontrakt, värt 400 miljoner kronor över sju år, om att leverera 7 500 eldrivna hyrcyklar till Stockholms stad. 

En dom i förvaltningsrätten slog nämligen fast att techbolagets anbud i upphandlingen var felaktigt, vilket Di Digital var först att rapportera om.

Anledningen till diskkvalificeringen var bland annat att Voi och deras samarbetspartner UIP lämnat in delar av sitt anbud på ett annat språk än svenska, i det här fallet engelska och norska.

Läs mer: Tvärstopp för Voi – mycket nära att bli av med kontrakt värt 400 miljoner 

Måndagen den 18 november löpte tidsfristen ut för Voi att överklaga beslutet. Nu meddelar bolaget att man väljer att begära prövningstillstånd i kammarrätten i Stockholm, den högre instansen.

Kvar i upphandlingen finns nu det spanska bolaget Marfina. Voi har tidigare meddelat att man sett brister även i deras anbud, och menar att konkurrenten på egen hand inte klarar av att leverera tjänsten till Stockholms stad. 

”Vi tror på vår sak och vill ge Stockholmarna flexibla och tillgängliga transportmöjligheter. Vi kan inget annat än att beklaga förvaltningsrättens beslut men är givetvis öppna för att dra tillbaka överklagandet om staden skulle fatta beslut om att diskvalificera Marfinas anbud”, säger Vois affärsutvecklingschef Carl Vernersson i en kommentar.

Stockholms stad har inte haft några hyrcyklar sedan oktober i fjol. Nu ser det ut som att ett avgörande i processen kan dröja fram till hösten 2020, vilket innebär att staden kommer stå utan ett hyrcykelsystem under både vår- och sommarsäsongen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer