Annons

Voi kniper samarbete med Stockholms stad – ska finnas i p-hus

Voi startar nu sitt första samarbete med Stockholms stad.
Voi startar nu sitt första samarbete med Stockholms stad.
Vois mål om att arbeta tillsammans med städer de etablerar sig i verkar kunna uppfyllas. Nu ska bolagets elscootrar placeras ut i flera av stadens parkeringshus i ett nytt testprojekt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Elscooterbolaget Voi Technology startar ett samarbete med Stockholms stads kommunala parkeringsbolag. 

I samarbetet ingår att Voi ska placera ut tio scootrar vid tre av stadens parkeringshus för att bilister ska kunna parkera bilen och ta en scooter sista biten av transporten.

”Vi har som uppdrag att jobba med hållbara transporter. Då tycker vi såklart att det är spännande att se om den här typen av transporter, som Voi har, kan erbjuda ett alternativ till bil och cykel”, säger Christian Rockberger som är vd på Stockholm parkering.

Läs mer: Elscooterstriden tätnar: Miljonregn över Voi och jätten på väg till Sverige 

Samarbetet är ett pilotprojekt under ett år som innebär att Vois elscootrar till en början kommer att finnas i garaget vid Tele2 Arena, p-huset på David Bagares gata i centrum samt på Strandbergsgatan på Kungsholmen. Om det blir lyckat ser Christian Rockberger gärna att man utökar projektet.

”Vi vill komma igång och testa det här i stället för att vänta på utredningar som tar lång tid. Ser vi att det fungerar så skalar vi upp det, fungerar det inte så får man se om vi måste byta platserna”, säger han.

Voi annonserade tidigt att en central del av bolagets strategi är att samarbeta med städer för att kunna integrera eldrivna transporter på ett sätt som inte skapar irritation. 

Det är såhär vi ska göra det

Bolaget har lärt sig av sina amerikanska föregångares misstag, där scootrar skapat tumult i trafiken och bland gångtrafikanter vilket lett till att bolag bannlysts från städer.

I och med samarbetet med Stockholm parkering verkar Voi kunna bärga sitt mål om att jobba tillsammans med staden.

”Det känns kul att det kunnat gå så pass fort att få till ett samarbete med staden, det har ju varit vår ambition från början”, säger Fredrik Hjelm, vd och medgrundare av Voi Technology.

Ett samarbete med Stockholms stad kan vara viktigt för Voi om bolaget vill behålla greppet om användarna i staden. Flera andra aktörer är på väg in, bland andra polska uppstickaren Blinkee City och amerikanska jätten Lime som kan lansera sina scootrar under nästa år.

Miljöpartiets trafikborgarråd Daniel Helldén, som sitter som ordförande i Stockholm parkering, har tidigare uttryckt att han är positiv till Vois lösningar och gärna ser elscootrarna i staden. En inställning som nu blivit konkret handling i och med att första samarbetet mellan staden och Voi inleds.

”Det är såhär vi ska göra det. Vi ska arbeta tillsammans med staden och aktörer som finns i staden”, säger Fredrik Hjelm.

Läs mer: Nya beskedet: Elscootrarna får tummen upp 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer