Annons

Voi lanserar i Köpenhamn – det här är stadens hårda krav på scooterbolaget

Nu tar sig svenska elscooterbolaget Voi sina scootrar till Köpenhamn. Samtidigt verkar Danmarks huvudstad ställa hårdare krav än Sveriges dito när det kommer till hur användare får nyttja scootrarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Vintern rasar i Sverige. Det hindrar inte scooterbolagen från att hålla sina scootrar på svenska gator. 

Nu lanserar svenska Voi Technology sina elscootrar i grannlandet i söder när Köpenhamn blir första danska stad att få scootrarna på gatorna.

Steget till Köpenhamn bli troligen inte så stort eftersom Voi sedan i december finns i Malmö.

Läs mer: Elscootern kommer till Malmö 

Enligt Voi sker lanseringen i Köpenhamn efter att man haft en dialog med staden och ska genomföras i samarbete med butiker, hotell och andra affärsverksamheter. 

Mycket pekar på att Köpenhamns stads krav på Voi varit hårda när det kommer till lanseringen. Flera åtgärder har vidtagits innan och ska vidtas under lanseringen i Danmark. 

Åtgärder som Stockholms stad inte krävt av bolaget innan och under lanseringen i Sverige.

Bland annat ska de lokala aktörerna ge tillgång till parkeringsplatser för Vois scootrar i stället för att de står där användarna lämnar dem, vilket skiljer sig från Sverige.

”Scootern är ett transportmedel och kan skapa friktion med andra på vägar och gator. Vi vill möta de utmaningarna genom att organisera parkeringen ordentligt och utbilda åkarna i att köra på ett säkert sätt”, säger bolagets vd och medgrundare Fredrik Hjelm i ett uttalande.

Voi uppger att flera tusen danskar redan laddat ned appen. Till en början kommer man sprida ut 200 scootrar på gatorna i Köpenhamn under en testperiod. 

Läs mer: Cristina Stenbeck går in i elscooterbolaget – Voi tar in 452 miljoner 

Samtidigt har Voi gått in i ett samarbete med ett försäkringsbolag för scootrarna på plats, det första i sitt slag i Europa enligt Voi. 

Dessutom ska Voi ha personal ute på gatorna som kan flytta felparkerade scootrar och man kommer använda teknik som gör det omöjligt för användarna att lämna scootrarna var de vill.

Sedan tidigare har Voi lanserat i flera europeiska städer. I spanska Madrid fick man i december dock nej från stadens beslutsfattare.

Läs mer: Madrid kastar ut Voi:s elsparkcyklar 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer