Annons

Voi om avsaknaden av kvinnor: ”Man går dit pengarna finns”

Voi har ingen kvinna i sin styrelse.
Voi har ingen kvinna i sin styrelse. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Techbolagen beskrivs ofta som unga och moderna – men i styrelserummen är de sämre än börsbolagen. Voi är en av alla startups som kämpar med sin könsrepresentation. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Läs mer: Få kvinnor i teknikstyrelser – därför är startupbolagen sämre än börsen 

Elscooterbolaget har fyra personer i sin styrelse, samtliga är män. De är dock inget undantag. 20 av de 50 bolag Di Digital tittat på – det vill säga 40 procent – saknar helt kvinnor.

Voi har i tuff konkurrens exploderat på bara några år. De är förmodligen ett av de bolag som skulle beskrivas som ”ungt och modernt” ur flera aspekter. Men fortfarande med mestadels män på de högsta positionerna.

”Men det här är en viktig fråga för oss som företag”, säger kommunikationschefen Kristina Hunter Nilsson.

”Grundarna och investerarna som kommit in hittills har varit män. Det är så det är. Sedan får man också komma ihåg att vi är ett ungt bolag”, utvecklar hon.

Läs mer: Storägaren avslöjar: Vois värdering rusar till 3 miljarder 

Största ägare i Voi med ungefär en tredjedel av rösterna är det börsnoterade riskkapitalbolaget Vostok New Ventures. Därefter följer svenska Creandum och internationella investerare som Balderton Capital och Project A Ventures.

Hunter Nilsson vill dock understryka att Vois korta tid på marknaden inte är någon ursäkt. De strävar mot en annan bild.

I ledningsgruppen finns i dag kvinnor på några poster; Marknadschef och HR-chef, samt hon själv som kommunikationschef.

Vidare säger hon att det bland de omkring 500 anställda finns gott om kvinnor, även om hon inte kan presentera en exakt siffra.

”Unga människor svarar ofta i våra enkäter att de inte vill uppge kön, så vi vet inte. Men vi är glada att ha så mycket kvinnor i både ledningen och bland utvecklarna.”

Vad som görs för att öka representationen i den absoluta toppen kan hon inte svara på, men hon säger att förhoppningen är att ha fått in någon kvinna i styrelsen när en liknande sammanställning görs igen om ett år.

”Jag har jobbat inom den här branschen i 30 år och kan säga att det går åt rätt håll. Det går kanske inte så fort som man önskat, men jag tror inte att det kommer ta 30 år till att nå jämställdhet.”

Varför tror du att det är svårare att rekrytera kvinnor i techstyrelser?

”Det är en bra fråga. Men jag tror att som startup går man dit pengarna finns i första hand.”

Länk till grafik Länk till grafik

Di Digitals reporter Johannes Karlsson och Livia Moore från startupinkubatorn Antler diskuterar resultatet av kartläggningen i DiTV:

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer