Annons

Coronaeffekt: Voi pausar verksamheten i fem svenska städer

Elscooterbolaget Voi pausar sin verksamhet i Helsingborg, Malmö, Uppsala, Västerås och Örebro. Bolaget fortsätter vara aktivt i Stockholm och Göteborg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Vi kommer att fortsätta vår verksamhet i Stockholm och Göteborg så länge situationen tillåter för att kunna stötta personal inom vård och livsmedel med ett säkert transportmedel”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Orsaken uppges vara corona-krisen. 

”Vi har tvingats fatta detta tuffa beslut eftersom allmänheten på grund av Covid-19 arbetar hemifrån och undviker att besöka restauranger, teatrar, vänner och som konsekvens inte har lika stort behov av att åka Voi”, skriver bolaget.

Man talar nu om permittering. Bolaget har runt 500 anställda. 

”I detta läge söker vi såväl partnerskap som permittering, men det finns inga garantier som tech-startup och det är svårare att få finansiellt stöd än för andra företag i transportsektorn, till exempel flygbolag och kollektivtrafik”, skriver Voi.

Bolaget skriver att man planerar att starta sin verksamhet igen så fort situationen tillåter det.

Innan coronakrisen lamslagit flera städer runtom i Europa har Voi varit aktiva i drygt 40 olika städer. Bland andra Berlin, Paris och Düsseldorf. 

Men det rådande utegångsförbudet i Frankrike har fått elscooterbolaget att tillfälligt pausa verksamheten i de fem franska städer där man är verksamma. 

Voi säger sig i dag omsätta ”100-tals miljoner kronor” i årstakt. Sedan starten har man tagit in 1,2 miljarder kronor från ett antal olika riskkapitalbolag.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer