Annons

Voi rustar för lansering i Tyskland – anställer 120

Filip Lindvall, Utvecklingsansvarig, Adam Jafer, chefsutvecklare, Douglas Stark, operativ chef och Fredrik Hjelm, vd.
Filip Lindvall, Utvecklingsansvarig, Adam Jafer, chefsutvecklare, Douglas Stark, operativ chef och Fredrik Hjelm, vd.
Svenska elscooterbolaget går snart in på rivalens hemmaplan. Voi förbereder en stor lansering genom att rekrytera i Tyskland.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Voi Technology har hittills lanserat sina elscootrar i 15 städer i åtta länder i Europa. Expansionen går i raketfart, inte minst på grund av de många konkurrenter som är med i kriget om att dominera Europas gator. 

Tyskland pekas av ett antal aktörer ut som en mycket attraktiv marknad med många städer och stor befolkning. Än så länge är dock elscootrarna olagliga i landet, på grund av att klassificeringen av elscootrarna inte fastställts. Men det ser ut att ändras, kanske redan till senvåren.

Därför rustar nu bolagen inför lanseringen i landet. Amerikanska Lime, tyska Tier, som backas av Northzone, och svenska Voi finns redan i flera av de omkringliggande länderna.

Nu ska Voi, som backas av bland andra Cristina Stenbeck, anställa 120 personer inför lanseringen. Bolaget räknar med att finnas på plats i två städer i Tyskland redan i maj. Det är en rejäl satsning enligt medgrundaren och vd Fredrik Hjelm.

”Under de senaste nio månaderna har vi växt från en handfull anställda till över 200. Nu vill vi flerdubbla i Tyskland för att bli den självklara ledaren på den lokala marknaden”, säger han.

I en intervju med Di Digital i mars berättade Fredrik Hjelm att Tyskland är en viktig marknad i utvecklingen för företaget.  

Läs mer: Voi-grundaren talar ut: ”Då blev Cristina Stenbeck eld och lågor” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies