Annons

Voi säger upp personal – för att rädda bolaget till 2021

Vois vd och medgrundare Fredrik Hjelm.
Vois vd och medgrundare Fredrik Hjelm.
Elscooterbolaget Voi har pausat sin verksamhet på majoriteten sina marknader. Nu tar företaget nästa drastiska steg för att hindra en konkurs.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Elscooterbolaget Voi har parkerat sina fordon i 35 av 40 städer i Europa till följd av coronautbrottet.

”Vi har alla blivit tagna på sängen. Människor reser inte längre till jobbet, eller besöker barer och restauranger. Det innebär helt enkelt att de inte åker Voi”, sa kommunikationschefen Kristina Hunter Nilsson till Di Digital förra veckan.

Nu kommer nästa krisåtgärd från bolaget.

Förutom permitteringar av anställda meddelar bolaget att det också kommer att behöva säga upp personal och konsulter.

Läs mer: Värderade Voi-innehav till en miljard – nu rasar hela elscooter-branschen 

”Vi måste tyvärr fatta tuffa beslut och några av våra kollegor kommer dessvärre att behöva lämna. Majoriteten av våra provanställningar, visstidskontrakt och konsultavtal kommer därför att behöva avslutas”, skriver Voi i ett pressmeddelade.

De skriver vidare att ett varsel har kommunicerats för ett antal anställda i Sverige. 

”De medarbetare som påverkas av detta beslut har tidigare under måndagen informerats och vi kommer göra allt vi kan för att hjälpa dem hitta nya positioner på andra bolag.”

Avdelningarna som berörs är ekonomi, teknik, design, marknad, drift, hr, kontor och rekrytering.

Voi tog nyligen in pengar och rapporterar en stabil finansiell position. Åtgärderna som nu tas är till för att säkra den positionen fram till 2021, skriver bolaget.

”Vi är övertygade om att så fort res- och utegångsförbud i Europa lyfts kan vi sätta igång vår verksamhet igen, och kommer kunna fortsätta erbjuda en tjänst som kan möta hög efterfrågan i stadskärnor”, skriver bolaget.

Di Digital söker Voi för en kommentar.

Läs mer: Elscooterbolag säger upp 30 procent av personalstyrkan

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer