Annons

Voi tvingas ge upp i elcykelbråk värt 400 miljoner

Vois prototyp har tagit fram en elcykel som är tänkt att användas för uthyrning.
Vois prototyp har tagit fram en elcykel som är tänkt att användas för uthyrning. Foto: Press och TT
Voi får inte pröva den förlorade upphandlingen av elcyklar i Stockholm. Det slår högsta förvaltningsdomstolen fast, rapporterar nyhetsbyrån Siren.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den spanska aktören Marfina vann ett kontrakt med Stockholms stad för uthyrning av elcyklar värt 400 miljoner under sju år. 

Voi som förlorade upphandlingen valde då att överklaga beslutet. Förvaltningsrätten i Stockholm underkände då Marfinas anbud. Huvudanledningen var att giltighetstiden i deras ansökan löpt ut.

Det såg då ut som att upphandlingen skulle göras om, men i januari beslutade Kammarrätten att upphäva förvaltningsrättens beslut. Nu står det klart att den sista instansen, högsta förvaltningsdomstolen, har valt att inte ta upp ärendet, rapporterar nyhetsbyrån Siren. Utslaget innebär att upphandlingsprocessen inte ska göras om, vilket innebär att Marfinas bud står fast.

Enligt handlingar från domstolen saknas det skäl att ge prövningstillstånd då målet varken ger ledning till rättstillämpning eller att det finns andra synnerliga skäl.

Länk till acast

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer