Annons

Elscooterbolaget diskades – planer värda 400 miljoner kronor i baklås

Voi Technologys nya elcykel skulle hyras ut genom Stockholms stads uthyrningssystem.
Voi Technologys nya elcykel skulle hyras ut genom Stockholms stads uthyrningssystem. Foto: Press/TT
Voi var snubblande nära att vinna ett cykelavtal med Stockholms stad värt 400 miljoner kronor – men diskades i upphandlingen. Nu meddelar Voi att de ger upp striden i rätten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital var i oktober först med att berätta att elsparkcykelbolaget i Voi blivit av med sitt jättekontrakt, värt 400 miljoner kronor över sju år, om att leverera 7 500 eldrivna hyrcyklar till Stockholms stad. 

En dom i förvaltningsrätten slog då nämligen fast att techbolagets anbud i upphandlingen var felaktigt. Till exempel hade de lämnat in delar av sitt anbud på ett annat språk än svenska, i det här fallet engelska och norska.

Därefter har Voi kämpat för att återupprätta avtalet.

Men nu kommer beskedet att Voi nekas prövningstillstånd av kammarrätten. Det rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Vois presstalesperson Kristina Hunter Nilsson skriver i ett mejl till Dagens Nyheter att bolaget inte kommer att överklaga beslutet.

”Vi har en god relation med Stockholms stad, det är nu upp till dem att utvärdera huruvida de kan anta andra leverantörers anbud – eller utlysa en ny upphandling”, skriver hon till tidningen.

Kvar i cykel-upphandlingen i november fanns enbart det spanska bolaget Marfina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer