Annons

Vois elscootrar har rullat 1 miljon resor

Foto: Banfa Jawla
Ett halvår efter lansering har Voi Technologys elscootrar använts 1 miljon gånger. Nu vill förtaget fortsätta expandera i Europa och utveckla scooterbranschen. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Med en miljon resor känns det som att vi är på rätt väg och att folk uppskattar vår tjänst”, säger Caroline Hjelm, marknadschef på Voi. 

Resorna på Vois elscootrar har kommit upp i en sammanlagd distans om 1,5 miljoner kilometer, detta i 15 städer i Europa, uppger bolaget självt. Den miljonte resan på det urbana transportmedlet gjordes den 22 mars i Lyon, Frankrike. 

Den genomsnittliga restiden för en Voi-resenär är 10 minuter. Under vintern har genomsnittsresan varit 9,5 minuter i kallare länder, såsom Finland. 

I varmare länder har genomsnittsresorna varit längre på scootrarna, 18,4 minuter i Spanien och 17,1 minuter i Frankrike. 

Läs mer: Voi expanderar – rullar ut i Finland 

Tidigare i mars hade företaget över 400 000 registrerade användare. 

”För oss innebär det att vi ska fortsätta göra vår grej och expandera till nya städer i samarbete med städerna”, säger Caroline Hjelm. 

Scooterbolaget siktar på fortsatt expansion i Europa inom de närmaste månaderna.  

”Framförallt Centraleuropa kommer vara en stor marknad för oss. Tyskland är en av våra största prioriteter där marknaden faktiskt är stängd idag, men troligtvis kommer att öppnas upp i början av sommaren. Då är vi jättetaggade på att komma in där” säger hon. 

Läs mer: Trots starka reaktioner: Inga krav på elscootrarna 

Företaget jobbar även med att upprätta en uppförandekod och har påbörjat ett uppstartande av en branschorganisation för scooterbolag. Det gäller framförallt i Sverige men även i de andra länder där företaget bedriver sin verksamhet. 

”Vi vill utveckla företaget i dialog med beslutsfattare och andra lokala företag, såsom lokaltrafik. Nu vill vi starta den här branschorganisationen tillsammans med andra aktörer inom scooterbranschen”, säger Caroline Hjelm. 

För ett par veckor sedan rapporterade tyska Bayerischer Rundfunk att uppgifter om 460 000 av Vois användare legat öppna på internet, bland annat användarnamn, mejladresser och telefonnummer. Företaget har dock försvarat sig med att det bara handlade om 100 000 personuppgifter, att de nu löst problemet och anmält händelsen till Datainspektionen.

Voi har snart dragit in 1 miljard kronor i finansiering. Bland de som stöttar bolaget finns riskkapitalbolagen Vostok New Ventures, Creandum och Balderton Capital samt flera namnstarka affärsänglar, till exempel Cristina Stenbeck och King-grundaren Sebastian Knutsson.

Läs mer: Uppgifter om hundratusentals Voi-användare låg oskyddade på nätet 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies