Annons

Volvo Cars köper konkursboet Garantibil

Garantibil tog in över 100 miljoner kronor i riskkapital men gick i konkurs i augusti. Nu köps det av ett dotterbolag till Volvo Cars.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Volvo Cars har genom ett av sina dotterbolag köpt upp den konkursade bilsajten Garantibil, skriver Breakit.

Garantibil lanserades 2013 och var en utmanare till etablerade aktörer inom begagnathandeln av bilar, så som Blocket och Byt Bil.

Totalt tog Garantibil 103 miljoner kronor i riskkapital från investerare som Avito-ägarna Vostok New Ventures och sydafrikanska Naspers, Industrifonden och Bonnier (som även äger Dagens industri). Med kapitalet i ryggen gick bolaget hårt fram i sin expansion och ådrog sig höga kostnader.

Samtidigt uteblev succén på försäljningssidan och bara 2 000 bilar hade sålts fram till 2016. I augusti i år kunde Di Digital berätta att bolaget gått i konkurs.

Läs mer: Storsatsande Garantibil i konkurs: ”Shit happens”

Johan Stael von Holstein, delägare genom sitt Speed Ventures, kommenterade då konkursen för Di Digital:

”Det är fruktansvärt tråkigt men så är det ibland med entreprenörsskap. Han spände bågen, linan brast och shit happens”, sade han.

Men nu har alltså Volvo Cars gått in och köpt upp bolagets teknik, varumärke och domän från konkursboet.

“Den enda kommentar vi har är att vi förvärvat inkråmet i Garantibil”, säger Tommy Blickfeldt, ekonomichef på Volvo Car Retail Solutions (VCRS), till Breakit.

Det framgår inte vad Volvo ämnar att göra med Garantibil men enligt tekniksajten kan en möjlig förklaring vara att bolaget har börjat gå allt mer mot att sälja bilar direkt till konsumenter på nätet. I en sådan strategi passar Garantibil väl in. Volvo Cars bilar har tidigare sålts enbart via Bilia och Bra bil.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer