Annons

Volvo Cars rullar ut samarbete med Amazon

Amazons vd Jeff Bezos.
Amazons vd Jeff Bezos.
Amazon inleder ett samarbete med Volvo Cars kring en ny tjänst som låter paket levereras till bakluckan i kundens bil.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nu ska de som kör Volvo av modellen nyare, 2015 och senare, kunna få paket från Amazon levererade direkt till bilen. Tjänsten riktar sig endast e-handelsjättens Prime-kunder och kommer inledningsvis att erbjudas i 37 städer i USA, men målet är att med tiden expandera tjänsten till fler städer, enligt Bloomberg. 

Genom en app kommer kunden att låsa upp sin bil på distans för att möjliggöra leveransen, skriver Financial Times. Även den amerikanska biltillverkaren General Motors ingår i samarbetet.

Amazons önskan att kunna överlämna paket i en kunds bil när personen inte är på plats liknar fjolårets motsvarande satsning för hemmet, Amazon Key. Även där finns en Sverige-koppling då Assa Abloy-ägda tillverkaren av digitala lås Yale är ett av bolagen som Amazon samarbetar med.

Läs mer: Assa Abloy lyfter på fördjupat samarbete med Amazon 

Även i det fallet handlar det om att e-handelsjätten vill kunna genomföra leveranser även när kunden inte är hemma med hjälp av digitala lås och övervakningskameror för ökad trygghet.

Lanseringen av den nya tjänsten för leveranser till bilen kommer efter att Amazon bedrivit tester i sex månader i delstaterna Kalifornien och Washington.

( Finwire / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies