Annons

Volvo Cars tech-fond investerar i israeliska startups

Volvofabriken i Torslanda.
Volvofabriken i Torslanda. Foto: Thomas Johansson/TT
Biltillverkaren Volvo Cars meddelar via ett pressmeddelande att man har investerat i de nystartade israeliska teknikföretagen MDGo och UVeye.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

MDGo är specialiserade inom medicinsk artificiell intelligens och försöker med hjälp av sin AI-teknik rädda så många liv som möjligt efter bilolyckor. UVeye är ett bolag som utvecklar teknik för automatisk skanning och inspektion av bilar för att kunna upptäcka utvändiga skador.

Investeringarna har gjorts genom Volvo Cars teknikfond och är företagets första satsningar utanför USA och Europa. Bolaget har som avsikt att använda sig av både MDGos och Uveyes teknik i sin verksamhet.

Volvo Cars Tech Fund lanserades förra året och har sedan dess investerat i ett antal företag med fokus på strategiska tekniktrender som transformerar bilindustrin.

(Finwire / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer