Annons

Volvo investerar i mjukvarubolag för självkörning

Apex.AI grundades av ingenjörerna Jan Becker och Dejan Pangercic under 2017.
Apex.AI grundades av ingenjörerna Jan Becker och Dejan Pangercic under 2017. Foto: Press.
Lastbilstillverkaren AB Volvo investerar i det amerikanska mjukvaruföretaget Apex.AI, och gör därmed Airbus och Toyota sällskap på ägarlistan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Verkstadsbolaget Volvo investerar i Apex.AI, ett amerikanskt mjukvarubolag inom autonom mobilitet som har sitt huvudkontor i techmekkat Palo Alto.

Apex.AI utvecklar ett operativsystem för självkörning av fordon. Tekniken ska enligt parterna vara redo för kommersiell användning.

Investeringen sker formellt via Volvo Group Venture Capital. 

”Det här är en investering i ett spännande företag som möjliggör förenklad utveckling av säkerhetscertifierade system”, säger Anna Westerberg, tillförordnad vd för Volvo Group Venture.

Prislappen och ägarandelen i affären hemlighålls, men den beskrivs inte ha någon signifikant påverkan på Volvokoncernens intjäning eller ekonomiska ställning.

Sedan starten 2017 har Apex.AI tagit in 15,5 miljoner dollar, motsvarande knappt 150 miljoner kronor. Grundare är de båda ingenjörerna Jan Becker och Dejan Pangercic, bland delägarna finns redan andra kända fordonstillverkare som Airbus och Toyota.

(Di Digital/Finwire)

Läs mer: Volvochefen i Silicon Valley: ”Vi behöver smittas av kulturen här” 

Läs mer: Volvo bygger lastbilar åt Amazon 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer