Annons

Volvos förre Kinachef tar in miljardbelopp till Tesla-utmanare

Volvos förre Kinachef Freeman Shen i en Volvo.
Volvos förre Kinachef Freeman Shen i en Volvo. Foto: Jesper Frisk
WM Motor, lett av Volvos förre Kinachef Freeman Shen, tar in en miljard dollar i sin första kapitalanskaffningsrunda. Det mystiska bolaget ska, enligt uppgift, tillverka elbilar med artificiell intelligens som säljs online.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det kinesiska WM Motor, lett av Volvos förre Kinachef Freeman Shen, har i sin första kapitalrunda tagit in en miljard dollar. Det uppger Tech in Asia.

Freeman Shen är även känd från sitt arbete på Geely i samband med att Volvo togs över från Ford 2010.

Storleken på investeringen innebär ett nytt rekord i Kina givet en a-runda, alltså en första finansieringsrunda i ett nytt bolag. Vilka som investerar i bolaget är fortfarande okänt. 

WM Motor är något av ett mysterium. Det är dock känt att man planerar att tillverka bilar som säljs online.

Av bolagets webbsida framgår även att man ska utveckla en bil med artificiell intelligens som kan ”tänka och prata som om den vore en nära vän”. Bilen uppges även vara eldriven.

Allt detta för tankarna till det amerikanska elbilmärket Tesla. Ännu finns dock inga offentliggjorda konceptritningar eller konkreta detaljer om projektet.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer