Annons

VR-bolag testar ny behandling av ätstörningar med Stockholms landsting

William Hamilton, vd för Mimerse, och Yvonne von Hausswolff-Juhlin vid Stockholms centrum för ätstörningar.
William Hamilton, vd för Mimerse, och Yvonne von Hausswolff-Juhlin vid Stockholms centrum för ätstörningar. Foto: Mimerse/SLL
Kan VR-teknik hjälpa patienter som lider av ätstörningar? Det tror Stockholms landsting och startupbolaget Mimerse. ”Vi ser många potentiella användningsområden”, säger Yvonne von Hausswolff-Juhlin på Stockholms centrum för ätstörningar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Virtuell verklighet säga kunna lindra smärta och förändra såväl spel- och mäklarbranscherna som reklamvärlden.

Läs mer: Familjelivs vd startar VR-byrå

Tekniken kan snart också komma att användas i behandlingen av ätstörningar. Det är Stockholmsbolaget Mimerse (NTL) som inleder ett Vinnova-finansierat samarbete med Stockholms centrum för ätstörningar.

”Jag tror att VR kan bidra på sätt som tidigare teknik inte har kunnat. Vi ser många potentiella användningsområden, bland annat för exponering som utgör en komponent i olika behandlingar som förekommer i vår verksamhet”, säger Yvonne von Hausswolff-Juhlin, docent och verksamhetschef för Stockholms centrum för ätstörningar.

Patienter skulle kunna besöka miljöer som upplevs som obekväma, till exempel omklädningsrum, enligt William Hamilton, vd för Mimerse.

Läs mer: Logtown Studios tar in kapital för att skapa VR-spel

”Till exempel har tidigare forskning bla indikerat att det går att låta människor uppleva hur det är att vara i en frisk kropp och etablera en stark målbild för behandling”, säger William Hamilton.

Statliga Vinnova bidrar med 150 000 kronor till projektet som en del av myndighetens medtech-satsning.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer