Annons

Walerud lämnar vd-posten på Volumental

Caroline Walerud, lämnar över vd posten i Volumental.
Caroline Walerud, lämnar över vd posten i Volumental. Foto: Jonas Eng
Caroline Walerud lämnar posten som vd för startupbolaget Volumental. Istället ska hon fokusera på att locka nya finansiärer till 3D-bolaget. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det lilla startupbolaget Volumental har uppmärksammats som ett av Sveriges potentiella nya miljardföretag

Volumental har utvecklat en mjukvara som gör det möjligt att scanna kroppen för att få fram exakta modeller som sedan kan skrivas ut med hjälp av 3D-skrivare. Det kan till exempel handla om perfekt passande skor eller glasögon. 

Läs mer: Skräddarsytt är nya normen

Bolagets vd har fram till nu varit Caroline Walerud (dotter till affärsängeln Jane Walerud). Men nu meddelar bolaget att Caroline Walerud slutar som vd för Volumental. 

"Jag är nöjd", säger Caroline Walerud när Di Digital når henne på telefon, men avböjer att kommentera förändringen vidare.

En av orsakerna till att hon slutar som vd är enligt Caroline Walerud själv att hon ska arbeta med att locka in nytt riskkapital till bolaget. Volumental har tidigare tagit in runt 20 miljoner kronor i finansiering från riskkapitalbolaget Moor och Founder.org. 

Ny vd för Volumental blir Moritz Schiebold, tidigare affärsutvecklare i bolaget.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer