Annons

Wayne Gretzky blir delägare i svenskt spelbolag – aktien rusar

Wayne Gretzky
Wayne Gretzky Foto: Greg Allen
Hockeylegendaren Wayne Gretzky blir via bolaget WDG Enterprises delägare i spelutvecklaren Gold Town Games genom en kvittningsemission. Det framgår av ett pressmeddelande. Aktien rusar med omkring 160 procent efter beskedet. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Avtalet innebär även att Wayne Gretzky blir ambassadör och frontperson för mobilspelet World Hockey Manager.

”Vi gillar spelet och tror att det har stor potential att sprida glädje bland hockeyfans. Jag ser fram emot att bli ambassadör för World Hockey Manager och genom spelet fortsätta sprida kunskap och intresse om hockey”, säger Wayne Gretzky i en kommentar. 

Affären går till så att Gold Town Games genomför en kvittningsemission till WDG Enterprises. Totalt har Gold Town Games en skuld på 889.000 kronor till WDG Enterprises som kvittas mot nyteckning av 700.000 aktier i Gold Town Games. 

”Vi är oerhört glada och stolta över att Wayne Gretzky väljer att gå in som delägare i Gold Town Games, det är en milstolpe och en stor möjlighet för bolagets fortsatta expansion”, säger Magnus Orregård, styrelseordförande för Gold Town Games, i ett pressmeddelande 

Gold Town Games kommer även betala en årlig licensavgift för globala rättigheter till Wayne Gretzkys varumärke. Utöver det tillkommer kostnader för att producera kampanjer och material till marknadsföring.

Aktien rusar med omkring 160 procent efter att nyheten presenterats. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer