Annons

Wec360-bossen: ”Vi är störst på VR för bygg”

Från vänster: En kvinna testar Wec360:s VR-tjänst. Bolagets två grundare, Mattias von Corswant, vd, och Per Hjaldahl, utvecklingschef.
Från vänster: En kvinna testar Wec360:s VR-tjänst. Bolagets två grundare, Mattias von Corswant, vd, och Per Hjaldahl, utvecklingschef.
Örebros VR-bolag Wec360 växer i raketfart och spår en omsättning på cirka 50 miljoner kronor i år. Bolaget arbetar främst med presentationer av bostadsprojekt med hjälp av delvis egenutvecklad mjukvara för VR, AR och 3D. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Örebrobolaget Wec360 såg omsättningen växa med närmare 50 procent till 24,2 miljoner kronor i fjol. Även resultatet förbättrades med drygt 30 procent, till 1,84 miljoner kronor. 

Nu sticker vd Mattias von Corswant ut hakan och spår att omsättningen fördubblas i år. 

”Vår ambition är att fördubbla omsättningen, med en fortsatt god vinstmarginal”, säger han.

Bakom framgångarna döljer sig en snabbt växande efterfrågan på företagets lösningar i bygg- och fastighetssektorn. Wec360 (NTL) arbetar främst med presentationer av bostadsprojekt i VR, AR och 3D.

”Vi är störst inom visualisering av nyproduktion inom byggsektorn. Vi har lyckats genom att ligga i takt med teknikutvecklingen och har system med egenutvecklad mjukvara. Men det viktigaste framgångsfaktorn är nog vår arbetsprocess och vår kundrelation”, säger vd Mattias von Corswant.

Läs mer: Wec360 ska dubbla personalstyrkan

Wec360 blev under året samarbetspartners med teknikjätten Samsung. 

Sedan tidigare säljer man sina tjänster till de flesta stora bostadsproducenterna i landet, däribland Skanska, Peab Bostad, HSB, Ikano Bostad och Riksbyggen. Bland kunderna finns även ett 70-tal allmännyttiga kommunala bostadsföretag. Under 2016 inleddes dessutom ett samarbete med Stena Fastigheter.

Wec360 startades i Örebro 2008 av Per Hjaldahl, som då drev en mindre reklambyrå, och Mattias von Corswant, då frilansfotograf och idag vd för bolaget. Bolagets namn uttalas ”We see 360” och till en början var man främst inriktade på 360 graders fotograferingar, med hotell och konferensanläggningar som främsta kunder. Men redan 2009 började Wec360 jobba med 3D-visualiseringar mot byggsektorn.

Idag har Wec360 sin bas i Örebro, men man har även kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Fotnot: NTL-länken i texten går till Nordic Tech List, en öppen användargenererad databas med investerarna och bolagen på den nordiska techscenen. Är du med i NTL? Sök på ditt bolagsnamn och håll din profil levande.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer