Annons

Wec360 växer i raketfart – ska dubbla personalstyrkan

Från vänster: En kvinna testar Wec360:s VR-tjänst. Bolagets två grundare, Mattias von Corswant, vd, och Per Hjaldahl, utvecklingschef.
Från vänster: En kvinna testar Wec360:s VR-tjänst. Bolagets två grundare, Mattias von Corswant, vd, och Per Hjaldahl, utvecklingschef.
VR-bolaget Wec360 växer i raketfart och spår en omsättning på närmare 40 miljoner kronor i år. Nu rekryterar grundarna ett 20-tal nya medarbetare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Örebrobolaget Wec360 såg omsättningen växa med närmare 50 procent till 24 miljoner kronor i fjol. Merparten av intäkterna kommer från 3D-renderingar samt VR- och AR-applikationer i byggsektorn.

”Bostadsmarknaden har snabbt förstått nyttan av VR och AR för slutkunderna. Vi hjälper dem med allt från 3D-planlösningar till interaktiva lägenhetsväljare och rundvandringar i VR”, säger Per Hjaldahl, medgrundare och utvecklingschef på Wec360 med egen mjukvara inom 3D, VR och AR.

Vi vill expandera utomlands inom 2-3 år och då kan det behövas externt kapital.

Bolaget startades i Örebro 2008 av Per Hjaldahl, som då drev en mindre reklambyrå, och Mattias von Corswant, då frilansfotograf och idag vd för bolaget. Bolagets namn uttalas ”We see 360” och till en början var man främst inriktade på 360 graders fotograferingar, med hotell och konferensanläggningar som främsta kunder. Men redan 2009 började Wec360 jobba med 3D-visualiseringar mot byggsektorn.

I fjol växte omsättningen med 48 procent till 24,3 miljoner kronor, enligt preliminära siffror som bolaget tagit fram åt Di Digital. Resultatet uppgick till 2,6 Mkr.

”Vi kan ta emot fler och större kunder nu. Under året fick vi bland annat in Skanska som kund. Vi är den enda 3D-byrån som Skanska jobbar med idag för 3D-visualisering av bostäder och får en stadig ström av uppdrag från dem”, säger Per Hjaldahl.

Vi räknar med att dubblera personalstyrkan i år.

Som exempel på vad Wec360 gör idag nämner han:

  • 3D-planlösningar för nybyggnationer
  • Interaktiva, webbaserade verktyg där en kund exempelvis kan planera sitt framtida kök eller badrum. Man kan även följa hur solen lyser upp bostaden under ett dygn, beroende på årstid.
  • VR-verktyg där användaren kan promenera runt i en lägenhet, se fastigheten utifrån och gå runt i ett kvarter som inte är färdigbyggt ännu.

Under 2017 spår Per Hjaldahl att omsättningen växer med ytterligare 63 procent till 39,6 miljoner kronor. Vinsten spås mer än fördubblas till 6,2 miljoner kronor.

”Vi är störst på marknaden idag och märker att kunderna efterfrågar större projekt och att tillströmningen av kunder ökar”, säger han.
Foto:
Bild som illustrerar hur en kvinna utforskar en virtuell lägenhet med Wec360:s mjukvara och VR-utrusningen HTC Vive.

Idag har Wec360 säljkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö samt huvudkontor i Örebro. Totalt är man 23 medarbetare.

”Men vi räknar med att dubblera personalstyrkan i år”, säger Per Hjaldahl.

Hittills har Wec360 inte aktivt sökt investerare. Den enda externa investeraren är Håkan Pettersson, en lokal affärsängel med en bakgrund inom textilbranschen.

”Just nu kan vi självfinansera vår tillväxt. Men vi vill expandera utomlands inom 2-3 år och då kan det behövas externt kapital”, säger utvecklingschefen.

Han spår även att Wec360 ska expandera inom nya områden.

”Vi testar just nu vår egenutvecklade mjukvara inom tillverkningsindustrin. Det skulle kunna står för 40 procent av omsättningen om två år”, säger han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer