Annons

Welcome auktionerar ut möten med techkändisar

Mojangs medgrundare Carl Manneh har spelat lunch med Obama. Nu auktionerar han ut en golfrunda med sig själv via Welcome.
Mojangs medgrundare Carl Manneh har spelat lunch med Obama. Nu auktionerar han ut en golfrunda med sig själv via Welcome. Foto: privat.
Welcomeapp lanserar i dag sin crowdfunding-kampanj. Med hjälp av techkändisar vill integrationsappen få in en halv miljon för att bygga ett starkare community för nyanlända. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Integrationsappen Welcome lanserar idag sin crowdfunding-kampanj på Indigogo. Målet är att få in 500 000 kronor, som ska användas för att öka antal företagssamarbeten och bygga ett starkare community för nyanlända.

Flera techkändisar ställer nu upp som priser i kampanjen, liknade sådana som ofta återfinns i SVT:s och SR:s Musikhjälpen. Det innebär att när man bidrar med en summa, så får man bland annat välja mellan exempelvis att äta lunch med Norrskens och Klarnas grundare Niklas Adalberth, ta en kaffe med Truecallers grundare Nami Zarringhalam eller varför inte träffa riskkapitalbolaget Backing Minds grundare Susanne Najafi och Sara Wimmercranz. 

Läs även: Byggde miljardbolag – nu investerar de i välgörande startups 

Det största priset, på 20 000 kronor, får man betala om man vill spela golf med Mojangs medgrundare Carl Manneh, som i sin tur vunnit över Obama i en privat golf-turnering. 

“Det är ju lite konstigt att se sig själv som ett pris, men jag tycker det är en kul idé och självklart att ställa upp då jag både gillar Welcome och golf. Jag ser fram emot en rolig match”, säger Carl Manneh i ett pressmeddelande. 

Övriga techkändisar som är med är investerarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert, Lifesums grundare Henrik Torstensson och Fitness Collections grundare Malin Torstensson samt affärsängeln Ludvig Linge.

Tanken är att Welcome efter denna kampanj kommer kunna gå break-even, uppger bolaget.

Läs även: Lärdomen från #GoogleOpenMic: ”Det går att göra mycket utan kapital”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer