Annons

Wellstreet startar nytt program med techjätte

Guido Bartels, chef för AWS i Norden och Baltikum, och Mikael Wintzell, vd på Wellstreet.
Guido Bartels, chef för AWS i Norden och Baltikum, och Mikael Wintzell, vd på Wellstreet. Foto: Wellstreet.
Riskkapitalbolaget Wellstreet går in i ett nytt samarbete med ytterligare en techjätte. Nu drar de igång ett investeringsprogram tillsammans med Amazon Web Services. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I september drog det svenska riskkapitalbolaget Wellstreet igång en ny inkubator tillsammans med Google – den första i Norden av sitt slag. 

Läs mer: Google startar inkubator med Wellstreet 

Nu har Wellstreet lockat ytterligare en techjätte till Stockholm. 

Under gårdagen blev det känt att riskkapitalbolaget startar ett investeringsprogram tillsammans med Amazon Web Services. Den första omgången pågår i sex månader. Fokus ligger på bolag inom bland annat fintech och artificiell intelligens. 

De bolag som blir antagna kommer att ges handledning, tillgång till kontorslokaler och en första såddinvestering.  Enligt Forbes rör det sig som minst om cirka 500 000 kronor. 

Bland annat kommer experter från Amazon Web Services finnas tillgängliga på Wellstreets tech- och innovationshub The Factory, som en resurs för bolagen. 

”Vi är exalterade över att arbeta tillsammans med Wellstreet för att skapa en dedikerad plats där nordiska fintech-entreprenörer kan koncentrera sig på att förvandla sina idéer till framgångsrika affärer”, säger Guido Bartels, chef för AWS i Norden och Baltikum, i ett pressmeddelande. 

Programmet går under namnet The Wellstreet Fintech Loft och drar igång i början av januari 2020. 

The Factory är enligt de själva den största tech- och innovationshubben i Norden. 

”De senaste åren har vi sett allt fler fintechbolag bygga sina affärer hos AWS än hos någon annan molntjänst, och vi är förväntansfulla över att se vad för nytt som kommer ifrån den här skaran på Wellstreet Fintech Loft”, avslutar Guido Bartels. 

Läs mer: De startar bootcamp för kvinnliga grundare 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer