Annons

Spotifys anställda ska coronatestas – i unikt pilotprojekt

Henrik Forsberg är vd på Werlabs – som ska testa Daniel Eks anställda för coronaviruset.
Henrik Forsberg är vd på Werlabs – som ska testa Daniel Eks anställda för coronaviruset.
Blodtestbolaget Werlabs ska inleda pilotförsök för att testa om personer varit sjuka i Covid-19. Först ut: Anställda på Spotify. ”Vi kan bekräfta det”, säger streamingjätten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Werlabs har börjat testa anställda på utvalda företag för antikroppar mot det nya coronaviruset, enligt uppgifter till Di Digital. Vilka företag vill bolaget inte kommentera, men Spotify bekräftar att de är ett bjudits in.

”Vi kan bekräfta att Spotify har fått möjlighet att vara del av ett pilotförsök för mer storskaliga tester av antikroppar mot det nya corona-viruset för att skapa en bild av spridningen i Stockholm”, skriver Spotify i ett uttalande till Di Digital.

Testet är initierat av Werlabs och utförs för att ”bidra till att skapa en bättre bild av smittspridningen i samhället”, skriver företagets vd Henrik Forsberg i ett mejl.

Läs mer: Daniel Ek om viruskrisen: ”Största förändringen i konsumtion någonsin”

Werlabs har en tydlig koppling till Spotify. På ägarlistan finns bland annat namn som Cristina Stenbeck, styrelseledamot i Spotify, och Sofia Ek, som är hustru till Spotifys grundare Daniel Ek.

”Testsvaren kommer att samlas in och aggregeras anonymt av det medicinska bolag som genomför piloten så de kan användas i forskning”, skriver Spotify.

Enligt Werlabs är testerna avstämda med Folkhälsomyndigheten som också kommer att få ta del av resultatet.

”Vi har systemen och möjligheterna på plats att utföra tester med tydlig information i en patientsäker och kvalitetssäkrad process, och vi är avstämda med myndigheterna och följer noga de riktlinjer och rekommendationer som finns. Testet är validerat av flera svenska laboratorier och även det nordiska referenslaboratoriet Noklus i Norge. Testsvaren samlas in och aggregeras anonymt och delas med Folkhälsomyndigheten”, säger Henrik Forsberg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer