Annons

Wework gör sig av med 500 it-anställda

Receptionen på Wework i Stockholm.
Receptionen på Wework i Stockholm. Foto: Oskar Omne
Coworkingjätten Wework planerar att säga upp var tredje teknikanställd i samband med att man drar ned på personal och säljer av verksamheter. Det rapporterar nyhetssajten The Information med hänvisning till källor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt uppgifterna handlar det om 500 av cirka 1 500 mjukvaruingenjörer, programutvecklare och datavetenskapare som ska tvingas lämna, ett drag som ytterligare späder ut Weworks identitet som ett teknikbolag.  

Av de 500 väntas 150 försvinna från förvärvade bolag så som Teem och Space IQ. Weworks planer kommer sedan noteringen fått ställas in för att investerare oroats över lönsamheten och bolagsstyrningen. Även bolagets värdering sänktes rejält vilket har inneburit en smäll för storägaren Softbank samt tvingat bort medgrundare Adam Neumann från vd-rollen. Wework jobbar nu med att kunna uppvisa svarta siffror på nedersta raden i resultaträkningen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer