Annons

Wework jagar kapital – kassan på väg att ta slut

Weworks grundare Adam Neumann och Softbanks vd Masayoshi Son.
Weworks grundare Adam Neumann och Softbanks vd Masayoshi Son.
Wework behöver nytt kapital efter den indragna börsnoteringen.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Uppgifterna kommer en dag efter att det blivit känt att Wework planerar att säga upp var tredje teknikanställd. 

Läs mer: Wework gör sig av med 500 it-anställda 

Co-workingjätten Wework, som nyligen floppade med sin omsusade börsnotering, jagar nytt kapital och tanken är att det skall vara på plats inom cirka en månad. Uppdraget har gått till investmentbanken JP Morgan, enligt Financial Times.

Enligt källor till affärstidningen är kassan så pass pressad att finansieringen behöver vara på plats före utgången av november. Fitch sänkte nyligen också kreditbetyget till CCC+ och uppgav att det finansiella läget var prekärt kassamässigt. 

Storägaren Softbank tittar på ett större finansieringspaket med skulder, enligt källor till Financial Times. Räntekostnaden väntas bli högre än tidigare.

Vidare kommer Sofbank gå in med ytterligare 1,5 miljarder dollar i Wework i april nästa år och därefter 200 miljoner dollar under det andra halvåret. 

Läs mer: Storägaren efter flopparna med Uber och Wework: Jag är skamsen 

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer