Annons

Wework minskar kritiserade vd:ns inflytande

Weworks vd Adam Neumann.
Weworks vd Adam Neumann.
Wework noteras på Nasdaq och vd:n Adam Neumann får mindre röststarka aktier än tidigare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Coworking-företaget Weworks moderbolag The We Company bekräftar att det blir en notering på Nasdaq och en begränsning av medgrundare och vd Adam Neumanns röstmakt. Det skriver Reuters.

Bolaget sade också att ingen familjemedlem till Adam Neumann kommer att ingå i styrelsen eller ha något att säga till om en vd-ersättare. Det blir styrelsen som i så fall fattar det beslutet.

Tidigare var det tänkt att frun Rebekah, som också är medgrundare av Wework, skulle ha rätt att utse Adams efterträdare om han skulle dö inom tio år efter noteringen. 

De meddelade ändringarna, som Reuters var först att rapportera om, beror på att noteringsprocessen kantats av problem.

Till exempel har Wework fått kritik för transaktioner med vd:n Adam Neumann, som både har hyrt ut fastigheter och sålt varumärkesrättigheter till sitt eget bolag.

Därtill har Weworks affär – som bygger på en snabbt stigande omsättning men nästan dubbelt så höga förluster – brett ifrågasatts.

Därför uppges bolagets börsvärde bli betydligt lägre än den värdering man uppnådde på den privata marknaden i januari, då storägaren Softbank investerade.

Enligt uppgifter till Wall Street Journal kan Weworks börsvärde hamna under 20 miljarder dollar, att jämföra med värderingen på 47 miljarder dollar från i januari. Dock är inget teckningsintervall satt ännu.

Oro över lönsamhet och Adam Neumanns ovanligt stora röstmakt har varit främsta orsakerna till värderingssänkningen.

Andreas Cervenka: De galna kalkylerna bakom techbubblan  

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer