Annons

Wework överväger förändringar i ledningen

Weworks medgrundare och vd Adam Neumann.
Weworks medgrundare och vd Adam Neumann. Foto: Noam Galai
Kontorsuthyraren Wework överväger att göra stora förändringar kring bolagsstyrningen inför börsnoteringen denna månad. Det uppger källor med insyn till Bloomberg News.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Hela processen har kantats av problem för företaget. Värderingen har enligt uppgift kollapsat på investerares oro över Weworks förmåga att uppnå lönsamhet. 

Men även bolagsstyrningen har spelat en central roll i processen. Främst avser detta att bolagets medgrundare och vd Adam Neumann får behålla en stor bestämmanderätt även efter noteringen. 

Marknaden har inte uppskattat detta.

Neumann har säkrat röstmajoriteten genom att dela upp Wework-aktien i tre olika röstslag.

På senare tid har det florerat om att Weworks värdering på börsen kan understiga 20 miljarder dollar. Det är långt under de 47 miljarder dollar som bolaget värderades till under en finansieringsrunda i januari.

Softbank, som är en av de största externa investerarna i Wework, har enligt Financial Times bett Weworks moderbolag The We Company att helt skrota listningen på grund av det svala intresset. 

(Finwire / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer