Annons

Wework skär ned på personal i Europa – så påverkas Stockholm

Weworks kontor på Malmskillnadsgatan i Stockholm.
Weworks kontor på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Foto: Oskar Omne (Di).
Den skandalomsusade coworkingjätten Wework planerar en våg av uppsägningar i Europa. Men kontoret i Stockholm påverkas inte, enligt en talesperson. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den inställda börsnoteringen, de enorma förlusterna och den fallande värderingen tar ut sin rätt. 

Under onsdagen deklarerade coworkingjätten Wework, i en punktinsats per mejl och telefon till media, att man drar ned på antalet anställda i EMEA-regionen – Europa, Mellanöstern och Afrika. 

”Wework är på väg in i en ny fas, med lägre tillväxt och ett ökat fokus på att nå lönsamhet. Detta kommer att leda till uppsägningar i regionen”, säger en talesperson för Wework per telefon till Di Digital utan att vilja bli citerad vid namn. 

Talespersonen uppger även att Weworks kontor på Malmskillnadsgatan i Stockholm inte påverkas av beskedet. Hon upprepar även att Wework fortsätter förhandla om nya lokaler i Stockholm, men att man inte har några nya besked att ge. 

Enligt några korta rader som Di Digital tar emot per mejl strax efter kl 15 på onsdagen heter det att Wework ska ”fortsätta behandla sina medarbetare rättvist och med respekt”. Fokus ligger nu på kärnaffären och på att förse hyresgästerna med en ”exceptionell upplevelse”, som man beskriver det.

Läs mer: Trots krisen: Wework vill expandera i Sverige 

Weworks storägare Softbank redovisade nyligen kraftiga förluster för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/2020. 

I kvartalsrapporten värderas Wework till 7,8 miljarder dollar. Det kan jämföras med en värdering på 47 miljarder dollar i januari, när Softbank gjorde sin senaste investering i bolaget.

Di Digital släppte nyligen en specialpodd Andreas Cervenka om Weworks kris och storägaren Softbank. Lyssna här:

Länk till acast
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer