Annons

Uppgifter: Weworks grundare utreds av New York-åklagare

Weworks grundare Adam Neumann.
Weworks grundare Adam Neumann. Foto: Mark Lennihan
Delstatsåklagaren i New York, Letitia James, har inlett en undersökning av kontorsdelningsföretaget Wework och dess grundare Adam Neumann. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det uppger två anonyma källor för Reuters. Bolaget bekräftade på måndagen också att det kontaktats av delstatsåklagarens kontor.

”Vi fick en förfrågan från New Yorks delstatsåklagares kontor och samarbetar i ärendet”, sade en talesperson för Wework.

Bland de frågor Letitia James uppges utreda är huruvida Weworks grundare och före detta vd Adam Neumann personligen handlat med Wework som motpart, i syfte att berika sig själv. Neumann köpte fastigheter som han leasade till Wework och tog lån med sin ägarandel i Wework som säkerhet. 

Han ska även ha haft planer på att ta nästan 6 miljoner dollar i betalt av Wework, som ersättning för användningen av ordet ”we”, sedan bolaget döpt om sig självt till The We Company.

Läs mer: Riskkapitalnestorn: Det finns ett före och ett efter Wework 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer