Annons

Weworks räddningspaket sjösatt – tar in miljarder i krediter

En av Weworks lokaler i Storbritanniens huvudstad London.
En av Weworks lokaler i Storbritanniens huvudstad London. Foto: Bryn Colton
Storägaren Softbank har fått snurr på sitt enorma räddningspaket som ska förskona kontorshotellet Wework från undergång. Nu säkrar bolaget 1,75 miljarder dollar i finansiering genom krediter från storbanken Goldman Sachs. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det krisdrabbade kontorshotellet Wework, som tidigare i år ställde in en planerad börsnotering, har säkrat 1,75 miljarder dollar i finansiering från Goldman Sachs genom en så kallad kreditlina. 

Banken har åtagit sig att betala ut beloppet men kan ge bort delar av krediten till andra investerare. Wework kommer att kunna ta del av kreditlinan från och med januari 2020. 

Pengarna är en del av storägaren Softbanks räddningspaket på totalt 9,5 miljarder dollar, nästan 90 miljarder kronor, som offentliggjordes i oktober.

Wework har börjat få slut på kapital sedan noteringsplanerna skrotades i sista stund. Det förlustdrabbade bolaget har redan sparkat den kritiserade vd:n och grundaren Adam Neumann och meddelat att de ska säga upp mellan 4 000 och 6 000 anställda.

Räddningspaketet har delats upp i tre delar. Uppemot 3 miljarder dollar ska tillföras genom nyemissioner av Weworkaktier, 1,5 miljarder dollar genom att Softbank betalar av en skuld till bolaget och 5 miljarder genom krediter. 

Läs mer: Svenska riskkapitalnestorn: Det finns ett före och ett efter Wework 

Lyssna på Digitalpoddens specialavsnitt om Softbank och Wework från den 18 oktober med Andreas Cervenka:

Länk till acast

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer