Annons
Facebooks grundare Mark Zuckerberg.

Whatsapp släpper in Facebook i appen

Leverans innanför dörren SPONSRAT AV Postnord

Facebooks grundare Mark Zuckerberg säger sig vilja hjälpa statliga myndigheter fastställa vad som hände under valet 2016, då Donald Trump valdes till USA:s president.

Facebook överlämnar annonser med ryska kopplingar

Ett av Ikeas varuhus i Ryssland.

Ikea storsatsar på elbilar

Karl Andersson, vd på Matsmart och Jessica Schultz, partner på Northzone

Explosiv tillväxt för Matsmart – omsätter nu 200 miljoner

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Whatsapp släpper in Facebook i appen

Facebooks grundare Mark Zuckerberg.
Facebooks grundare Mark Zuckerberg. Foto: Facebook.
När Facebook köpte Whatsapp menade man att få ändringar skulle drabba den populära meddelandetjänsten. Nu, två år senare, får Facebook tillgång till Whatsapps data.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Med en miljard användare har Whatsapp tagit ståndpunkten att den vill veta så lite om användarna som möjligt. Användarnas privatliv och integritet skulle skyddas. 

Men när Facebook förvärvade meddelandetjänsten 2014 fanns det oro för att informationen mellan bolagen skulle öppnas upp. Det avvisades av både Facebook och Whatsapp. 

Nu, två år senare, skriver Whatsapp i sin blogg att meddelandetjänstens villkor och integritetspolicy kommer att ändras för första gången på fyra år.

De nya villkoren kommer att möjliggöra ett samarbete med Facebook för att analysera hur människor använder tjänsten, bättre kunna bekämpa skräppost och ge vänförslag till användarna.

Vi kommer fortfarande inte sälja, dela, eller ge ditt telefonnummer till annonsörer.

Förändringen är också utformad så att Whatsapps användare kan börja kommunicera med företag, vilket öppnar för frågor rörande användarnas integritet. Whatsapp uppger däremot att informationen i användarnas meddelanden, och även deras telefonnummer, inte kommer att delas med andra. 

”Vi kommer inte att lägga in eller dela ditt Whatsapp-nummer med andra, inklusive Facebook. Vi kommer fortfarande inte sälja, dela, eller ge ditt telefonnummer till annonsörer.”, skriver Whatsapp på bloggen.

Läs även: Facebook Messenger har nu över en miljard användare


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post