Annons
Patrick Fagerlund är vd på Widespace.

Widespace går in i Brasilien

Så fattar Saltå Kvarn smartare affärsbeslut SPONSRAT AV Climber

Foto: Vipps/Press

”Norska Swish” blir ett eget företag

EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har blivit känd genom ett antal rättsprocesser mot globala techbolag. Danskan har har bland annat varit med och bestämt att Apple ska betala tillbaka motsvarande över 120 miljarder kronor i obetald skatt till Irland.

EU vill ha global digitalskatt

Uber kan tänkas lämna Norge om transportministern inte lyssnar.

Uber krävs på 20 miljarder för stulen affärshemlighet

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Widespace går in i Brasilien

Patrick Fagerlund är vd på Widespace.
Patrick Fagerlund är vd på Widespace.
Svenska Widespace lanserar sin produkt på den brasilianska marknaden. Genom ett samarbete med medieföretaget Webtech Media får bolaget tillgång till en av världens snabbast växande mobilmarknader.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Widespace fungerar som en plattform för mobilannonsering med mediehus som huvudsakliga kunder. Företaget har i dag kontor i nio länder i Europa och har nu lanserat sin tjänst i Brasilien, genom ett samarbete med medieföretaget Webtech Media med kontor i Brasilien och Sverige. 

Enligt Patrik Fagerlund, vd på Widespace, har den digitala annonsmarknaden i Brasilien stor potential. Prognoser visar att annonsintäkterna för mobilannonsering i landet förväntas öka 500 procent inom tre år. Genom avtalet ökar även Widespace sitt globala utbud.

”Det nya samarbetet är ett bra tillskott till vårt utbud av publicister och de 200 miljoner unika användare som vi redan når på månadsbasis i Europa, USA och Mellanöstern”, säger Patrik Fagerlund i ett meddelande.

Widespace fördubblade sin omsättning mellan 2013 och 2014, från 136 Mkr till närmare 264 Mkr. I år spår grundarna att företaget kommer att öka sin omsättning med 45 procent till cirka 420 Mkr.

Läs även: Widespace söker 90 miljoner i kapital 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post