Hoppa till innehållet

Winningtemp vill få dig att må bättre på jobbet – tar in 33 miljoner

Winningtemp tar in 33 miljoner kronor från bland andra Norrsken Foundation. Pengarna ska gå till att hjälpa företag minska antalet sjukskrivningar.

Norrrsken, med investeringschefen Tove Larsson, investerar i Winningtemp med grundarna Mathias Hansson och Pierre Lindmark.
Norrrsken, med investeringschefen Tove Larsson, investerar i Winningtemp med grundarna Mathias Hansson och Pierre Lindmark.

Göteborgsbaserade Winningtemp blir nästa investering för Norrsken Foundation, vars syfte är att investera i sammhällsförbättrande techbolag.

Winningtemp tar in 33 miljoner kronor från bland andra Norrsken Foundation, Chalmers Ventures och statliga Almi Invest.

Pengarna ska gå till att vidareutveckla den app som mäter hur medarbetarna i en organisation mår och hjälper arbetsledare åtgärda eventuella problem. Syftet är att förbättra stämningen på jobbet och minska antalet sjukskrivningar.

”Psykisk ohälsa är ett stort och växande problem. Det behövs flera olika sorters lösningar för att adressera detta. Jobbet påverkar i stor utsträckning hur vid mår”‚ säger Tove Larsson, investeringschef på Norrsken.

Läs mer: De ska investera Norrskens kändispengar 

Under 2017 omsatte Winningstemp 2,5 miljoner kronor. I år räknar bolaget med att nå minst 55 miljoner kronor i intäkter, säger bolaget till Di Digital. Tjänsten finns redan på fler än 15 språk.

Man behöver jobba mer snabbrörligt med sin personal. Det handlar om att sitta ned oftare än en gång om året.

Med det nya kapitalet ska vd:n Pierre Lindmark leda en offensiv på den engelska marknaden. Antalet medarbetare ska under 2019 växa från 20 till omkring 60.

Den stora utmaningen för arbetsledare som hanterar stressfrågor är en brist på tid att ta itu med problemen, säger Pierre Lindmark.

”Man behöver jobba mer snabbrörligt med sin personal. Det handlar om att sitta ned oftare än en gång om året. Vårt verktyg hjälper chefer att stämma av oftare kring mål och olika utvecklingsinsatser”, säger Pierre Lindmark.

Winningtemps app ställer regelbundet olika forskningsbaserade frågor till medarbetarna. Resultaten är anonymiserade och visualiseras sedan för att den som är ansvarig för gruppen en överblick. Systemen föreslår regelbundet vilka åtgärder som skulle kunna höja stämningen på jobbet.

”Appen indikerar också om det finns risk för psykisk ohälsa”, säger Mathias Hansson Fredlund, Winningstemps andra grundare. 

Medarbetare som mår särskilt dåligt på jobbet kan välja att träda ur anonymiteten och ta kontakt med exempelvis en HR-chef för att få hjälp.

”Vi mäter flera olika faktorer och försöker att se sambanden. Det handlar om att förstå beteenden inom en arbetsgrupp, och om att jämföra dessa med andra arbetsgrupper”, säger Pierre Lindmark.

Sedan tidigare är bland andra Alexander Hars, grundare av Let's Deal, delägare i Winningtemp.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera