Annons

WM-datas grundare investerar i innovationsbolag

WM-datas grundare Thord Wilkne.
WM-datas grundare Thord Wilkne.
En rad IT-profiler investerar 10 miljoner kronor i Innovation 360 Group, som utvecklar teknologi för innovationsutveckling. Med på tåget är WM-datas grundare Thord Wilkne samt familjen Tilander.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Vi vill bli världsledande på lösningar för att styra innovationsutveckling”, säger Magnus Penker, vd och en av grundarna till Innovation 360 Group.

Bolaget tog in cirka tre miljoner kronor i somras, enligt Nordic Tech List. Nu fyller man på med ytterligare 10 miljoner från en rad profiler inom tech- och IT-branschen.

Vi etablerar oss i New York just nu

Med på tåget är bland andra WM-datas grundare Thord Wilkne samt familjen Tilanders Backstage Invest (NTL), som tidigare investerat i Zound Industries (NTL).

”Vi etablerar oss i New York just nu. Vi har bevisat oss i Europa och behöver etablera proof of concept i USA. Fungerar det ska vi ta in betydligt mer kapital i en rejäl A-runda där”, säger vd Magnus Penker.

Han avslöjar även att man rekryterat Peet Van Biljon, tidigare toppchef på konsultbolaget McKinsey, till rollen som Nordamerikachef.

Innovation 360 fokuserar jobbar mot en rad branscher som står inför stora förändringar. Några exempel är livsmedel, energi, vatten, säkerhet, hälsa, utbildning och miljö. Bland kunderna finns såväl storbolag som snabbväxande tech-bolag.

”Vi har tagit fram en egen, världsledande teknologi för innovationsstyrning. Den används av både storbolag och konsultbolag för att styra sina innovationsprocesser”, förklarar Magnus Penker.

Som exempel på en konsult som licensierar tekniken nämner han John Saiz, tidigare CTO på NASA:s Johnsson Space Center i Huston, Texas NASA och principal fellow på Cambridge.

”Han använder vår teknik för att arbeta med innovationsutveckling med sina kunder”, säger Magnus Penker.

Innovation 360 Group startades 2014 och erbjuder en egen metodik, verktyg och databas för innovationsutveckling. Bolaget har idag licenstagare i över 20 länder.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies