Annons

Wolf på väg till Zound Industries

Swedbanks före detta vd Michael Wolf ser ut att ta plats i Zounds styrelse.
Swedbanks före detta vd Michael Wolf ser ut att ta plats i Zounds styrelse.
Den sparkade Swedbank-vd:n Michael Wolf är nära en styrelseplats i det snabbväxande svenska hörlurs- och telefonbolaget Zound Industries, erfar Di.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sedan Michael Wolf under dramatiska former fick sparken som vd och koncernchef för Swedbank i början av året har det spekulerats om vad 52-åringen ska göra härnäst. Nu kan Di avslöja att Michael Wolf är nära att ta plats i gasellföretaget Zound Industries styrelse. 

Läs mer: Swedbanks ordförande skyller på digitaliseringen

Under våren har Michael Wolf varit inne i Zound Industries och intervjuat medarbetare, enligt Di:s uppgifter. Det har lett till spekulationer om att han ska ta över som vd. Men det är knappast aktuellt, enligt Di:s källor. Planen är i stället att Michael Wolf ska engagera sig i bolaget som styrelsemedlem.

Om Michael Wolf även har för avsikt att investera i Zound Industries är oklart. Största ägare är i dag finansmannen Tommy Jacobssons investmentbolag Varenne samt riskkapitalbolaget Zenith, men enligt Di:s uppgifter har teleoperatören Telia för avsikt att inom kort utnyttja sin option att utöka sin ägarandel från 7 till över 10 procent och närmar sig därmed förstaplatsen i ägarlistan. Den initiala investeringen gjorde Telia för två år sedan.

Läs mer: Zound lurar på börsnotering

Zound Industries räknar med att omsätta 1 miljard kronor i år. Nästa mål är sälja för 1 miljard dollar, motsvarande 8,2 miljarder kronor, före 2020 – med bibehållen lönsamhet.  Vid den senaste finansieringsrundan i fjol sommar, då franska Time Equity Partners gick in med 93 Mkr, värderades bolaget till nära 1 miljard kronor. 

Vid sidan av Zound Industries har Michael Wolf ytterligare minst ett styrelseuppdrag på gång, erfar Di. Även det gäller ett onoterat bolag.

Sammantaget framstår det som att den tidigare Swedbanktoppen, som i fjol utsågs till världens nionde bästa vd av Harvard Business Review, inte har för avsikt att i närtid hoppa på något nytt tungt operativt uppdrag, utan snarare vill ägna sig åt styrelseuppdrag och privata investeringar. I fjol startade han ett privat investeringsbolag genom vilket han i slutet av förra året hade köpt in sig i tre mindre onoterade bolag.

Di har vid upprepade tillfällen sökt Michael Wolf för en intervju. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies