Annons

Workaround ska fördubbla sin försäljning 2017

Andreas Broryd och Rikard Hegelund, grundare av Workaround.
Andreas Broryd och Rikard Hegelund, grundare av Workaround.
Workaround startade som ett Airbnb för kontorsplatser. Nu har bolaget finslipat sin marknadsplats, nått 5 Mkr i omsättning och ska satsa på europeisk expansion.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Startupbolaget Workaround (NTL) drogs igång av Andreas Broryd och Rikard Hegelund under hösten 2015. Problemet de såg var att många kontor hade tomma stolar samtidigt som det fanns både småföretag och frilansare i behov av kontorsplats.

Tanken var att skapa en marknadsplats för flexibla korttidsuthyrningar av kontorsplatser.

”När vi startade vårt bolag satt vi själva i ett kök eftersom vi inte kunde skriva på ett kontrakt på ett till tre år, vilket har varit standard för kontor”, säger Workarounds produktchef Rikard Hegelund.

Läs även: Fastighetsjätten satsar på ”Airbnb för kontor” 

Det dröjde däremot inte länge förrän grundarna insåg att de behövde ändra fokus.

”Vi började med att vi ville bli ett Airbnb för kontorsplatser – en digital plattform för flexibla dag-till-dag-kontrakt på kontorsplatser. Vad vi märkte var att det fanns en mycket större marknad för samma typ av flexibilitet men över längre tid. Därför gjorde vi om plattformen för att tillgodose det behovet”, säger Rikard Hegelund.

Bolagets nya plattform stod klar i maj i år och sedan dess har Workaround lanserat sin tjänst i Malmö, Göteborg och Stockholm. Bolaget har haft en god tillväxt och hanterar nu några hundra förfrågningar från hyresgäster i månaden.

Vi ser bolag med 10–15 anställda som flyttar på sig varannan, var tredje månad.

En tydlig trend som grundarna har märkt är att även större bolag har ett intresse för flexibla kontrakt med en uppsägningstid på en månad.

”Med en digital marknad har vi sett att företag har blivit mycket mer rörliga. Vi ser bolag med 10–15 anställda som flyttar på sig ofta och med kort varsel. Det är inget större problem längre eftersom alla har en laptop och papper har man hos redovisningsfirman”, säger Workarounds vd Andreas Broryd.

Läs även: Åtta heta trender i den svenska delningsekonomin 

Bolaget, som i början av sin resa tog in 3 miljoner kronor av bland andra fastighetsjätten Stronghold, räknar i år med en omsättning på 5 Mkr. Nästa år hoppas man på det dubbla och har siktet inställt på en expansion till andra städer i Norden, vilket öppnar upp för en ny investeringsrunda i Workaround.

”Vi tror att den här marknaden kommer att växa. Vi har hittat en fungerande formel nu och då kan vi rikta in sig på att skala och vi kommer antagligen ta in mer kapital under de närmaste två åren”, säger Andreas Broryd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer