Annons

Workaround växer så det knakar – ser ”extrem efterfrågan” på kontorsmarknaden

Andreas Broryd och Rikard Hegelund, grundare av Workaround.
Andreas Broryd och Rikard Hegelund, grundare av Workaround. Foto: Björn Qvarfordt
Kontorsförmedlaren Workaround tar in 7 miljoner kronor för att lägga ytterligare ved på tillväxtbrasan. Nu siktar bolaget på att dubbla omsättningen och överväger även att expandera utanför Sveriges gränser. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Startupbolaget Workaround (NTL) grundades 2015 av Andreas Broryd och Rikard Hegelund. Affärsidén gick till en början ut på att skapa en digital plattform för flexibla korttidskontrakt på kontorsplatser, men utvecklades snabbt till att inkludera även lite längre kontrakt. 

Under 2017 omsatte Workaround uppemot 13 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 1,7 Mkr under 2016, och i år har bolaget som mål att dubbla den siffran. För att lyckas med detta tar Workaround nu in 7 Mkr från en grupp affärsänglar i en nyemission där bolaget värderas till 53 Mkr. 

”Pengarna kommer framför allt gå till ett ökat fokus på den produkt vi redan har, men även till att utveckla vår plattform så att den blir mer skalbar och användarvänlig för att med den plattformen expandera geografiskt. Då tänker vi främst mot storstäder utanför Sverige”, säger Andreas Broryd, vd för Workaround. 

Läs mer: Fastighetsjätten satsar på ”Airbnb för kontor” 

”Det är volymen på transaktioner vi letar efter, så vi söker oss dit det finns mängder av små och lättrörliga företag”, fortsätter han. 

Under 2017 har Workaround även själva börjat ta över hyreskontrakt på oanvända ytor som bolaget sedan hyr ut i andra hand samt börjat samarbeta med fastighetsbolag för att hyra ut vakanser i bland annat projektfastigheter. 

Det är volymen på transaktioner vi letar efter, så vi söker oss dit det finns mängder av små och lättrörliga företag

”Vi tar helt enkelt över kontraktet och hyr ut det som en tjänst. Det finns en efterfrågan från mindre bolag som inte vill teckna sig på treåriga kontrakt utan letar efter flexibilitet. Där kommer vi in”, säger Andreas Broryd.

Enligt Andreas Broryd har Workaround sedan starten hjälpt flera tusen små och medelstora företag att hitta kontor. 

Hur ser kontorsmarknaden i Stockholm ut i dagsläget? 

”Generellt är det en extrem efterfrågan och kontorspriserna har aldrig varit högre. Samtidigt är det högsäsong för att byta kontor nu i början av året så vi har fullt upp”, säger Andreas Broryd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer