Hoppa till innehållet

Workaround växer så det knakar – ser ”extrem efterfrågan” på kontorsmarknaden

Kontorsförmedlaren Workaround tar in 7 miljoner kronor för att lägga ytterligare ved på tillväxtbrasan. Nu siktar bolaget på att dubbla omsättningen och överväger även att expandera utanför Sveriges gränser. 

Andreas Broryd och Rikard Hegelund, grundare av Workaround.
Andreas Broryd och Rikard Hegelund, grundare av Workaround.Foto: Björn Qvarfordt

Startupbolaget Workaround (NTL) grundades 2015 av Andreas Broryd och Rikard Hegelund. Affärsidén gick till en början ut på att skapa en digital plattform för flexibla korttidskontrakt på kontorsplatser, men utvecklades snabbt till att inkludera även lite längre kontrakt. 

Under 2017 omsatte Workaround uppemot 13 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 1,7 Mkr under 2016, och i år har bolaget som mål att dubbla den siffran. För att lyckas med detta tar Workaround nu in 7 Mkr från en grupp affärsänglar i en nyemission där bolaget värderas till 53 Mkr. 

”Pengarna kommer framför allt gå till ett ökat fokus på den produkt vi redan har, men även till att utveckla vår plattform så att den blir mer skalbar och användarvänlig för att med den plattformen expandera geografiskt. Då tänker vi främst mot storstäder utanför Sverige”, säger Andreas Broryd, vd för Workaround. 

Läs mer: Fastighetsjätten satsar på ”Airbnb för kontor” 

”Det är volymen på transaktioner vi letar efter, så vi söker oss dit det finns mängder av små och lättrörliga företag”, fortsätter han. 

Under 2017 har Workaround även själva börjat ta över hyreskontrakt på oanvända ytor som bolaget sedan hyr ut i andra hand samt börjat samarbeta med fastighetsbolag för att hyra ut vakanser i bland annat projektfastigheter. 

”Vi tar helt enkelt över kontraktet och hyr ut det som en tjänst. Det finns en efterfrågan från mindre bolag som inte vill teckna sig på treåriga kontrakt utan letar efter flexibilitet. Där kommer vi in”, säger Andreas Broryd.

Enligt Andreas Broryd har Workaround sedan starten hjälpt flera tusen små och medelstora företag att hitta kontor. 

Hur ser kontorsmarknaden i Stockholm ut i dagsläget? 

”Generellt är det en extrem efterfrågan och kontorspriserna har aldrig varit högre. Samtidigt är det högsäsong för att byta kontor nu i början av året så vi har fullt upp”, säger Andreas Broryd.

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera