Annons

Wrapp köps upp efter stora förluster

Aage Reerslev, Wrapps vd, blir nu ”VP of Rewards” på brittiska Meniga.
Aage Reerslev, Wrapps vd, blir nu ”VP of Rewards” på brittiska Meniga. Foto: Press
Wrapp köps upp av det brittiska fintechbolaget Meniga för en hemlig summa efter flera förlusttyngda år.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Wrapp köps upp av det brittiska fintechbolaget Meniga, enligt ett pressmeddelande.

I samband med förvärvet blir Wrapps vd Aage Reerslev ”VP of Rewards” på Meniga. Någon köpeskilling framgår inte.

”Det här är rätt tid att investera i transaktionsdriven markandsföringsteknik och skapa en mer intelligent, användarcentrerad tjänst som hjälper folk att köpa mer och smartare, inte mer”, säger Aage Reerslev i ett uttalande.

Wrapp grundades 2011 av internetprofiler som Hjalmar Winbladh (NTL), den förra Spotify-toppen Andreas Ehn (NTL) och investeraren Aurore Belfrage (NTL).

Till en början utvecklade Wrapp en app för digitala presentkort som användarna kunde skicka till varandra. Senare bytte bolaget fokus till att erbjuda lojalitets- och bonusprogram som ska knyta närmre band mellan företag och deras kunder.

Wrapp har sedan starten tagit in omkring 300 miljoner kronor i riskkapital. Under 2017 hade bolaget Wrapp Operations Sweden AB intäkter på närmare 10 Mkr, med ett minusresultat på 60 Mkr.

Tillgångarna i koncernen uppgick då till cirka 20 miljoner kronor. Wrapp har ännu inte redovisat sitt resultat för 2018.

Nordea, H&M och Klarna är bland bolagen som har investerat i Wrapp på senare år. Sedan tidigare var Collector Ventures och Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico också med i ägarlistan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies