Annons
Aage Reerslev, vd för lojalitetsbolaget Wrapp.

Wrapp tog in 30 miljoner från bankerna

”Appen ett bevis på att labbmetoden fungerar” SPONSRAT AV Postnord

Jordan Belfort, tidigare aktiemäklare, känd från filmen Wolf of Wallstreet

”Wolf of Wall Street” om kryptotrenden: ”Största bedrägeriet någonsin”

Gigstrs vd Rasmus Solholm

Ställde om till bemanningsapp – omsatte 21 miljoner första året

Bofink vill optimera bolån – tar in namnkunnigt kapital

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Wrapp tog in 30 miljoner från bankerna

Aage Reerslev, vd för lojalitetsbolaget Wrapp.
Aage Reerslev, vd för lojalitetsbolaget Wrapp. Foto: Wrapp
Rabattkodsbolaget Wrapp skrev i höstas på avtal med ett flertal banker. Nu uppges Länsförsäkringar och Collector Bank tillsammans ha investerat 30 miljoner kronor i Wrapp i samband med affären.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Rabattkodsbolaget Wrapp (NTL) gjorde en så kallad ”pivot” 2014 och gick från att ha drivit en tjänst med digitala presentkort till att erbjuda rabatter till kunder som registrerade sina betalkort hos bolaget. Tanken är att Wrapp ska dra nytta av större förändringar på betalmarknaden och erbjuda lojalitetsprogram i likhet med till exempel flygbolagens bonussystem.

I slutet av november i fjol kunde Di Digital rapportera att Wrapp hade skrivit på avtal med ytterligare ett gäng banker. Bankerna var Länsförsäkringar, Danske Bank Sverige, Collector Bank, Sodexo, finska Aktia och Nordea Finland. 

Läs även: Wrapp lanserar i Finland 

Nu står det klart att Wrapp även tog in kapital när avtalen skrevs på. De svenska bankpartnerna Länsförsäkringar och Collector Bank investerade 20 miljoner kronor respektive 10 Mkr i bolaget, rapporterar Breakit.

Enligt vd:n Aage Reerslev är det här del av bolaget konvertibelprogram, där lånekapital senare kan omvandlas till aktier.

“Vi tar ju successivt in nya banker som partners, och som en del av avtalet erbjuder vi dem också att köpa in sig. Eftersom vi gör det löpande blir det enklare med en konvertibel. Då slipper man sätta ett nytt värde på bolaget varje gång”, säger Aage Reerslev till Breakit.

Läs även: Wrapp gick 18 miljoner back i fjol 

Sammanlagt har Wrapp tagit in 280 miljoner kronor i riskkapital, inklusive det kapital bolaget har tagit in från Collector Bank och Länsförsäkringar. Bland Wrapps ägare finns tidiga investerare som Atomico (NTL) och Creandum (NTL) som gick in innan bolaget bytte inriktning. Förutom Nordea, som blev delägare i bolaget i januari när Wrapp tog in 40 Mkr, hör även Klarna (NTL) och H&M (NTL) till bolagets nyare ägare. 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post