Annons

YouTube lanserar ny streamingtjänst för musik i mars

Susa Wojcicki är vd för Youtube. Foto: AP
Susa Wojcicki är vd för Youtube. Foto: AP
Google-ägda YouTube planerar att släppa en musikstreamingtjänst i mars, enligt källor med insyn. Det rapporterar Bloomberg News.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Satsningen går under det interna namnet Remix och har redan sett YouTube teckna avtal med Warner Music Group, ett av de tre stora skivbolagen.

Youtube är samtidigt i samtal med de andra två, Sony Entertainment och Universal Music Group. Det samma uppges gälla för Merlin som är ett konsortium av oberoende skivföretag.

YouTubes försök med en streamingtjänst för musik är efterlängtad. Tillkomsten av motsvarigheter som Spotify och Apple Music har hjälpt musikbranschen på fötter igen efter två årtionden av nedgång.

Läs mer: Apple Music ökar – men Spotify ligger långt före

Samtidigt har kritik framförts mot YouTube då man i branschen anser att ersättningarna hade varit ännu större om det inte varit för tjänsten. Att lyssna på musik är bland det mest populära på YouTube. Kategorin lockar till sig över en miljard lyssnare per månad.

YouTube har tidigare försökt med streamingtjänster. Det senaste försöket har varit YouTube Red som släpptes 2016. Den erbjuder videos utan annonser som stör.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer